e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Οι Ακολουθίες για το Άγιο Πάσχα 2020 στη Lusaka της Ζάμπιας [video - photos]


Kεκλεισμένων των θυρών έγινε η Ανάσταση, μεταξύ 18ης και 19ης Απριλίου 2020, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Λουσάκα Ζάμπιας από τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Ζάμπιας  κ. Ιωάννη.














Άγιο Πάσχα - Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 - Εσπερινός Αγάπης (ευλογία των αυγών). Μέσα στην αναστάσιμη χαρά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Πάσχα η Ακολουθία του εσπερινού της Αγάπης στο Παρεκκλήσιο της Μητροπολιτικής κατοικίας κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Η ανάγνωση των Ευαγγελίων έγινε κατά τα καθιερωμένα στην Ελληνική και σε άλλες επτά γλώσσες. Στο τέλος έγινε η ευλογία των πασχάλιων αυγών της ρωσικής παροικίας με την ανταλλαγή των αναστάσιμων ευχών. Χριστός Ανέστη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: