e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εφ' όλης της ύλης στην εκομπή "Χρονογράφημα Πρόσωπα" του ΡΙΚ, 26.9.2020


Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄ μιλά εφ’ όλης της ύλης στη δημοσιογράφο του ΡΙΚ κα Αίμιλη Μιχαήλ, στην εκπομπή Χρονογράφημα Πρόσωπα, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση του ΡΙΚ στις 26 Σεπτεμβρίου 2020. 
     Ο Αρχιεπίσκοπος διηγείται την πορεία του στο χώρο της Εκκλησίας παιδιόθεν μέχρι σήμερα. Μιλά για την παιδική του ηλικία, τη δράση του ως Ηγουμένου της Μονής Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο και την προσφορά του ως Μητροπολίτης Πάφου και σήμερα Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Επίσης, κάνει μια αποτίμηση του έργου του ως Αρχιεπισκόπου, από την εκλογή του στις 5.11.2006 και την ενθρόνισή του στις 12.11.2006 μέχρι σήμερα, και αποκαλύπτει το όραμα που έχει για την Εκκλησία της Κύπρου στο μέλλον, μέσω του έργου, που με τη βοήθεια του Θεού και τη συνδρομή της Ιεράς Συνόδου, έχει υλοποιήσει. 

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: