e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Εορτή του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία στο Μπανάτο Ζακύνθου με τηλε-μετάδοση από το IONIAN TV [photos-video]


Πρωί Κυριακής Θ΄ Λουκά, 22ας Νοεμβρίου 2020, β΄ ημέρα των Εισοδίων της Παναγίας και μνήμη του νεοανακηρυχθέντος Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία (Τσαλίκη, του "Με συγχωρείτε"), στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου. 

Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Παναγιώτης Παπαδάτος και Σπυρίδων Σαρατσένος. Εν πολλοίς η θεία Λειτουργία αποδόθηκε κατά το ζακύνθιο ψαλτικό ύφος. Ο Εφημέριος ομίλησε απ' άμβωνος περί του πώς αντιμετωπίζει ο Χριστιανισμός τον Πλούτο, δεδομένου ότι αναγνώσθηκε σήμερα η ευαγγελική περικοπή με την Παραβολή του Άφρονος Πλουσίου.

Η Ευχαριστιακή Σύναξη έγινε και αυτή κεκλεισμένων των θυρών, τηρώντας τις κυβερνητικές - υγειονομικές διατάξεις για την μη διάδοση του θανατηφόρου Covid-19. Όμως, την θεία Λειτουργία κάλυψε τηλεοπτικά το κανάλι IONIAN TV. Ήδη λαμβάνουμε πλείστα όσα μηνύματα από πολλά σημεία της δυτικής - νοτιοδυτικής Ελλάδας, αλλά και πανταχόθεν, διότι έγινε και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση. Ο Εφημέριος, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Ενορίας, ευχαρίστησε τον διευθυντή και τους παράγοντες της εν λόγω έγκριτης τηλεόρασης, για την προτίμηση!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


































































1 σχόλιο:

Νικόλαος Μωραίτης είπε...

Συγχαρητήρια αδελφέ π. Παναγιώτη, πολύ όμορφη μετάδοση , καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.