e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Έφοδος αστυνομίας σε εκκλησία στη Λάρισα: Με χειροπέδες στο αυτόφωρο ο ΓΟΧ ιερέας, πρόστιμα στους πιστούς


05.01.2021 | 08:31

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η Ελευθερία Τζανακούλη, δημοσιογράφος του pineiosnews.gr, αναφορικά με την έφοδο της αστυνομίας σε εκκλησία στη Λάρισα που οδήγησε στη σύλληψη ιερέα αλλά και στο να δοθούν πρόστιμα στους πιστούς.

Ένα ακόμα περιστατικό απείθειας σε λειτουργία ιεράς μονής της φορά αυτή, σημειώθηκε στη Λάρισα.

Το πρωί της Κυριακής δεκάδες πιστοί πήγαν να παρακολουθήσουν λειτουργία στην ιερά μονή της Αγίας Παρασκευής του παλαιού ημερολογίου, μη λαμβάνοντας υπόψιν τους τα αυστηρότερα μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο για την διασπορά του κορωνοϊού.

Το γεγονός πληροφορήθηκε η αστυνομία που επενέβη με το τέλος της λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιβάλει πρόστιμα στους 40 περίπου παριστάμενους και παράλληλα να συλλάβει τον 37χρονο ιερομόναχο.

Ωστόσο, αρκετοί πιστοί διέφυγαν από τη μονή ενδεχομένως για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου. Στον ιερέα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας παρέμεινε κρατούμενος, και εχτές του επιβλήθηκε τρίμηνη φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς επέτρεψε την είσοδο και την παραμονή των πιστών στην εκκλησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: