e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σήμερα στην Άγκυρα, παρέστη σε ομιλία του Ερντογάν


Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, μετέβη σήμερα, Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, στην Άγκυρα, όπου παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία ο Πρόεδρος της χώρας, Εξοχ. Recep Tayyip Erdoğan, παρουσίασε ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, αποτελουμένου από πολιτικούς, διπλωμάτες, εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων και μειονοτήτων, Ανώτατους Δικαστικούς, Ακαδημαϊκούς κ.ά. - σειρά πολιτικών μεταρρυθμίσεων υπό τον τίτλο "Πρόγραμμα Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα". 

Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος χαιρέτισε θερμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους άλλους παρισταμένους επί κεφαλής και εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων. Ειδικότερα στον Παναγιώτατο, με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του, του ευχήθηκε εγκαρδίως και του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο. 

Τον Παναγιώτατο, ο οποίος πρόκειται να επιστρέψει αυθημερόν στην Πόλη, συνόδευσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: