e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

"ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ". Έκθεση του εικαστικού Χρήστου Μπάρλου στο Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς"

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου «Αληθώς», διευρύνοντας το φάσμα των δράσεών του και σε εικαστικό επίπεδο ήδη από το προηγούμενα δύο έτη, σας προσκαλεί στην:

Έκθεση Εικαστικών του Χρήστου Μπάρλου "Συνομιλίες".

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Βιβλιοθήκη της Ενορίας Μπανάτου, αρχίζοντας από το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, στις 20.30 και με διάρκεια έως τις 11 Ιουλίου.

Μέσα από πέντε πορτρέτα ζακυνθινών λογοτεχνών και δεκαοχτώ γλυπτά από πέτρα και μέταλλο, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την πορεία του εικαστικού από την γλυπτική στη ζωγραφική και την ανάγκη του για συνεχή καλλιτεχνική αναζήτηση και δημιουργία.

Η δράση αποτελεί μέρος των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις μορφές των δύο Εθνικών Ποιητών της Ελλάδας, Δ. Σολωμού και Α. Κάλβου.

Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή από τις 8 έως τις 10 το βράδυ. Παρακαλούνται, τα άτομα και τα σωματεία που τυχόν ενδιαφέρονται να δουν από κοντά την έκθεση, να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές, ώστε να οριστεί ο χρόνος της επίσκεψης κατόπιν συνεννοήσεως, για την αποφυγή συνωστισμού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την μη εξάπλωση της πανδημίας Covid-19.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937609023.

Η παρουσία των φίλων του «Αληθώς» θα είναι τιμή για το Κέντρο Λόγου!


WHO IS WHO


Ο Χρήστος Μπάρλος γεννήθηκε στην Ρόδο το 1949, αλλά μεγάλωσε και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Αθήνα. Παρακολούθησε το εργαστήρι Διακοσμητικών Εφαρμογών στην σχολή Δοξιάδη (τάξη του 67-68) και ευτύχησε να έχει δασκάλους τους ζωγράφους Δημήτρη και Χαρίκλεια Μυταρά, Πέτρο Ζουμπουλάκη, τον γλύπτη Γιώργο Γεωργιάδη και πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Παράλληλα παρακολούθησε και τα άλλα δύο τμήματα της σχολής, την Αγιογραφία-Συντήρηση και τις Γραφικές Τέχνες. Παντρεμένος και με δύο γιούς, ζει και εργάζεται στην Ζάκυνθο κοντά στην μεγάλη του αγάπη, την θάλασσα. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και σε Δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

1η Ατομική έκθεση: Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2008 στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Πατρέων, Παλαιά Λουτρά.

2η Ατομική έκθεση: Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού Αθήνα.

3η Ατομική έκθεση: Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 στην αίθουσα τέχνης ΒARRAGE Culture στην Ζάκυνθο.

4η Ατομική έκθεση: Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015  στο COLLEGIO L. VALLA  στην Παβία της Ιταλίας.

Απρίλιος 2014: συμμετέχει σε συμπόσιο Γλυπτικής στην Αγία Νάπα της Κύπρου, κατασκευάζοντας δύο μεγάλα έργα, για το καινούργιο Πάρκο Γλυπτικής της Αγίας Νάπα.

Ιούνιος 2014: συμμετέχει σε ομαδική έκθεση μαζί με 30 καλλιτέχνες, στο κτήριο των Γενικών αρχείων του Κράτους.

Φεβρουάριος 2015: συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στην Πινακοθήκη Λέφα του Δήμου Ψυχικού.

Μάρτης 2016: συμμετέχει σε ομαδική έκθεση μαζί με 76 άλλους καλλιτέχνες του Ε.Ε.Τ.Ε., στην Πάτρα και στον εκθεσιακό χώρο Αγορά Αργύρη.

Δεκέμβριος 2016: συμμετέχει σε ομαδική έκθεση με τους GREEK ARTISTS INFO, στο Sofitel of Athens, με θέμα το παιχνίδι στην τέχνη.

Δεκέμβριος 2016: συμμετέχει σε ομαδική έκθεση με τους GREEK ARTISTS INFO στην Γκαλλερί «ΑΡΓΩ», με θέμα το ταξίδι με την ευρεία έννοια της λέξης.

5η Ατομική έκθεση ζωγραφικής: 8/3/2017 με θέμα την Γυναίκα, στον Πολυχώρο «Πορτοκάλι» στην Ζάκυνθο.

Ιούνιος 2017: συμμετέχει σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής, στον καφέ «Κόκκινος Βράχος στην Ζάκυνθο, με θέμα την Γυναίκα.

6η Ατομική έκθεση Γλυπτικής: 7/8/2017, την ημέρα της Πανσελήνου, στον Πύργο Δομενεγίνη, στο Αργάσι Ζακύνθου.

7η Ατομική έκθεση Ζωγραφικής: 19/05/2019 στο Ξενοδοχείο Atlantica Eleon Gand Resort and Spa, στο Τραγάκι Ζακύνθου με θέμα «Πρόσωπα διάσημα και μη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: