e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον πρ. Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουσένκο

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον πρ. Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουσένκο πραγματοποιήθηκε σήμερα (21.8.2021) λίγο πριν το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Οίκο εν Κιέβω, μετά την Δοξολογία επί τη αφίξει του στη χώρα. 

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από την επίσκεψή του στην Ουκρανία τον Ιούλιο του 2008 και σημείωσε ότι δεν ξέχασε την ανησυχία του Βίκτορ Γιούσενκο τότε.

Ο τρίτος Πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο και τόνισε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε σπουδαία δουλειά για τον ουκρανικό λαό, παρέχοντας τον Τόμο για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Βίκτορ Γιουσένκο ευχήθηκε επίσης ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος να έχει δύναμη να οικοδομήσει περαιτέρω την τοπική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.







Δεν υπάρχουν σχόλια: