e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αφίχθη στην Ουγκάντα η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Καμπάλας Ιωνά [photos-video]


Σήμερα, τα βαθιά χαράματα (ώρα Ουγκάντας 3.30) αφίχθη στη χώρα η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Καμπάλας κ. Ιωνά, προερχόμενη από την Αθήνα, όπου ο Μακαριστός εκοιμήθη μετά από μακρά ασθένεια. Εκεί στο Αεροδρόμιο Εντέμπε τον ανέμεναν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Σημειωτέον ότι τού έγινε υποδοχή ήρωα της χώρας. Με παρόμοιες τιμές θα γίνει η Εξόδιος Ακολουθία και Ταφή του στη γη που τον γέννησε. 
     Εν τω μεταξύ τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου, Τοποτηρητού της χηρευσάσης Ι. Μητροπόλεως, ενώ το λείψανο του Μεταστάντος έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Δείτε ακολούθως φωτογραφίες και βίντεο. 
     Αιωνία αυτού η μνήμη!












Δεν υπάρχουν σχόλια: