e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Η πανήγυρις του Ευαγγελιστού Λουκά στο Μπέρμιγχαμ


Πανηγυρικά εορτάστηκε ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Μπέρμιγχαμ. Της ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. κ. Νικόδημο Αναγνωστόπουλο.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του κατά τον Εσπερινό, στον οποίο συμμετείχαν κληρικοί της πόλεως, ανέπτυξε τις προκλήσεις του σύγχρονου ευαγγελισμού και της εξωτερικής ιεραποστολής, ενώ στο κήρυγμά του στη Θ. Λειτουργία ομίλησε σχετικά με την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Τον Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο καλωσόρισαν οι δύο ιερείς του Ι. Ναού π. Χρήστος Στεφάνου και π. Νικόλαος-Λουκάς Καραφυλλίδης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Αναστάσιος Μενοίκου και οι πιστοί, ενώ ο ίδιος τους μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσέφεραν δώρο στον Θεοφιλέστατο ιερά εικόνα πάντων των Αγίων της Κύπρου και του παρέθεσαν επίσημο γεύμα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: