e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Άγγελμα εορτής Αγίου Νεοϊερομάρτυρος ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ στο Βανάτο Ζακύνθου


Την 29η Νοεμβρίου, η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ του Αγιοταφίτου, ο οποίος κατακρεουργήθηκε από φανατικούς σιωνιστές, το 1979, στο εν Σαμαρεία προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ. 

Η Ενορία του Βανάτου τιμά την μνήμη του νέου αυτού Μάρτυρα, δεδομένου ότι ο Εφημέριος κατέχει από ετών απότμημα Δέρματός Του, ως πολύτιμο θησαυρό, η δε Ενορία έχει από ετών αποκτήσει καλαίσθητη εικόνα Του και από πέρυσι Παρεκκλήσιο προς τιμήν Του.

Επειδή όμως το Παρεκκλήσιο είναι ιδιαίτερα μικρό και δεν μπορεί -με κακές καιρικές συνθήκες, όπως αυτών των ημερών- να δεχθεί πιστούς στον εξωτερικό χώρο του, η μνήμη Του μετατίθεται την Κυριακή, 28η Νοεμβρίου 2021, στον Ενοριακό Ναό της Φανερωμένης. Εκεί, κατά την κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη, θα εκτεθούν για προσκύνημα, τόσο η Εικόνα, όσο το λείψανο του Δέρματός Του. Κατ' αυτήν ο θεολόγος κ. Σταμάτιος Ζούλας θα ομιλήσει σχετικά με την αυτοθυσία και το μαρτύριο Φιλουμένου, προβάλλοντας τα μηνύματα που εκπέμπουν προς τον σύγχρονο άνθρωπο.

Την επόμενη ημέρα (29.11), εάν, παρά τις κακές προβλέψεις περί καιρικών συνθηκών, ο καιρός ευνοήσει, θα τελεσθεί απογευματινή θεία Λειτουργία στο μικρό Παρεκκλήσιο του Ιερομάρτυρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: