e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Αρχιερατική πανήγυρις στον Ναό του Αγίου Νικολάου νήσου Χάλκης

Εν μέσω πολλών πιστών εορτάσθη και εφέτος η ιερά μνήμη του σεπτού πολιούχου της νήσου Χάλκης Αγίου Νικολάου, του κατ’ Ανατολήν καί Δύσιν τιμωμένου θαυματουργού αυτού Αγίου του παγκοσμίου Χριστιανισμού. 
    Η Αυτού Σεβασμιότης, ο Ποιμενάρχης ημών, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, εχοροστάτησε κατά τον Εσπερινόν της εορτής, την Κυριακήν, 5ην Δεκεμβρίου, ετέλεσε δέ και την πανηγυρικήν Θ. Λειτουργίαν αυτής, σήμερον Δευτέραν, 6ην ιδίου, εν τώ ως άνω Ι. Ναώ της κατ’ αυτόν Επαρχίας, ευλογήσας κατ’ αυτήν την τε ειθισμένην αρτοκλασίαν καθώς και τά εις τιμήν και μνήμην του τιμωμένου Αγίου προτεθέντα κόλλυβα. 
    Κατά την πανήγυριν παρέστησαν και έψαλαν τα μέλη της υπό τον Μουσικολ. κ. Αντώνιον Πετρόπουλον χορωδίας υπό την ονομασίαν «Βυζαντινόν αναλόγιον Καλαμαριάς», συνοδευόμενοι υπό ομίλου προσκυνητών και κλιμακίου του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε, εκ Θεσσαλονίκης. 
    Εν δέ τω τέλει της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών,προσέφερεν εις την Κοινότητα Χάλκης διά τον Ιερόν αυτής Ναόν, εις διηνεκή ευλογίαν και αγιασμόν των πιστών, το εις την έδραν της Ι. Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων ανήκον τεμάχιον ιερού Λειψάνου του θαυματουργού Αγίου Νικολάου, δεχθείς την μετά βαθείας συγκινήσεως υποβληθείσαν αυτώ ευγνωμοσύνην του Ιερατικώς Προϊσταμένου και της Εντίμου Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος.












Δεν υπάρχουν σχόλια: