e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Θεοφάνια 2022: Ο Κιέβου Επιφάνιος, πάσχων από Covid-19, ευχήθηκε στους Ουκρανούς

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος ευχήθηκε στους πιστούς για τους εορτασμούς της Βάπτισης του Κυρίου, η οποία γιορτάζεται στις σλαβικές χώρες στις 19 Ιανουαρίου. 

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Σας εύχομαι ειλικρινά για την εορτή της Βάπτισης του Κυρίου! Είθε η συμπαράσταση του Θεού να σας βοηθήσει να αντισταθείτε στους πειρασμούς που σας απομακρύνουν από τη σωτηρία και η μνήμη του Βαπτίσματος του Σωτήρα να ενδυναμώσει την πίστη σας και να σας εμπνεύσει να είστε πιστοί στον Θεό και να Τον ακολουθείτε σε κάθε καλή πράξη», έγραψε στο Facebook ο Επιφάνιος απευθυνόμενος στους πιστούς.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι εορτάζοντας την Βάπτιση του Ιησού Χριστού, τα Θεοφάνεια, υπενθυμίζουμε τα γεγονότα που έφεραν το δημιούργημα πιο κοντά στον Δημιουργό του. «Στην απέραντη αγάπη Του, ο Κύριος ενσαρκώθηκε και έγινε Άνθρωπος. Αν και ο Ίδιος ήταν και είναι η Πηγή της αγνότητας και της αγιότητας, ωστόσο ως άνθρωπος βαφτίστηκε – αφήνοντάς μας το Μυστήριο της Βάπτισης, ένα μυστήριο μέσω του οποίου βιώνουμε ακόμα την πνευματική μας γέννηση στον Κύριο και γεμίζουμε με τη χάρη του Θεού», έγραψε μεταξύ άλλων ο Επιφάνιος.

© Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: