e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Φανερωμένη Βανάτου: Κατανυκτική Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα 2022 [56 photos]

Στο πλαίσιο της Αποδόσεως της παμμέγιστης Εορτής της Αναστάσεως (1.6.2022), πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 31ης Μαΐου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, κατανυκτική εόρτια Αγρυπνία! 
        Έτσι, ώρα 8.30 μ.μ. άρχισε ο Αναστάσιμος Εσπερινός, ακολούθως ο Αναστάσιμος Όρθρος και η βραδιά ολοκληρώθηκε με Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του π. Ιωάννου Ρένεση (Εφημερίου Φαγιά - Δράκα) και π. Παναγιώτου Καποδίστρια, ψαλλόντων δε των κ.κ. Σταματίου Ζούλα, Διονυσίου Ρένεση και Παναγιώτου Γιατρά. Οι περισσότεροι εκκλησιασθέντες κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
        Στο πλαίσιο της Αγρυπνίας έγιναν: α) Αρτοκλασία, β) Αγιασμός επί τη εισόδω σε νέο μήνα, γ) Δέηση για την κατάπαυση του Πολέμου, ο οποίος μαίνεται στην Ουκρανία, εξαιτίας της εισβολής των Ρώσων, δ) Δέηση υπέρ φωτισμού όσων μαθητών εξετασθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. 
        Την Ομιλία της Αγρυπνίας έκανε ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και εκπαιδευτικός, αναλύοντας με ρητορική ευφράδεια το επίκαιρο θέμα: "Η Ανάσταση του Χριστού ως πρακτική καθημερινών επΑναστάσεων του ανθρώπου".

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: