e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Λαμπρά τιμήθηκε ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης στην Παναγούλα Βανάτου εν Ζακύνθω

Πρωί Κυριακής Δ΄ Ματθαίου, 10ης Ιουλίου 2022, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, εκτός από τους Αγίους της ημέρας, τιμήθηκε προεορτίως η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, εκ μεταφοράς από τις 12 τρέχοντος μηνός. 
     Στο κέντρο του ναού εξετίθετο για προσκύνημα το Εικόνισμα του τιμωμένου και θαυματουργού Αγιορείτου Πατρός, ευσεβής δωρεά της κ. Ντενίκας Κοντονή. Αρτοκλασίες προσεκόμισαν ευλαβικώς η Οικογένεια Μυλωνά - Παπαδάτου και η Χριστίνα Κοντονή. Τα Κόλλυβα του Αγίου προσέφερε κι εφέτος -όπως κάθε χρόνο- ο ιερέας Ιωάννης Ρένεσης, ο διατελέσας Διάκονος στην Ενορία μας. Υπήρξε και μια φανουρόπιτα, δέηση Δέσποινας Δημ. Παπαδάτου.
     Το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως οι Ιεροψάλτες Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος, στην δε Αρτοκλασία προσήλθε ο Δημήτριος Παπαδάτος.
     Ο κ. Ζούλας, εμβριθής θεολόγος και κήρυκας του θείου λόγου, ομίλησε προς το ικανό εκκλησίασμα, περί του βίου και της συμβουλευτικής του τιμωμένου Αγιορείτου Οσίου.
     Δεκάδες ευλαβουμένων τον κοσμαγάπητο Άγιο από την Ενορία, αλλά και από τα περίχωρα, κατέφθασαν, ώστε να συνεορτάσουν τον επιλεγόμενο "Ασυρματιστή του Θεού", αρκετοί μάλιστα κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
    Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε τους δωρητές της εορτής και όσους συμμετείχαν με τη φυσική παρουσία τους!
    Τέλος, εψάλη τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της συντοπίτισσάς μας Αναστασίας Παπαδάτου, το γένος Μαμφρέδα, 9 μήνες μετά την εκδημία της.















































Δεν υπάρχουν σχόλια: