e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

15αύγουστος 2022 στην Παναγία την Κρυονερίτισσα Ζακύνθου με Αρχιερατική Λειτουργία


Πρωί Δεκαπενταύγουστου 2022, στο αγαπημένο των Ζακυνθίων εκκλησάκι Παναγίας της Κρυονερίτισσας, στην Πούντα πόλεως Ζακύνθου, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Προέστη αρχιερατικώς ο παρεπιδημών στο νησί μας Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Πάμπολλοι εκκλησιάστηκαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
        Σημειωτέον ότι το εν λόγω εκκλησάκι ανήκε μέχρι πρότινος στην ιστορική Συντεχνία των "Μπουτιέρων" (δηλαδή των Βαρελοποιών), όμως εσχάτως εξέλιπον και τα τελευταία μέλη αποφάσισαν και το δώρισαν στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, οπότε πλέον πρόκειται για Μετόχιο της σεβασμίας Αυτοκρατορικής και Σταυροπηγιακής Μονής.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Γιαννόπουλος]




















Δεν υπάρχουν σχόλια: