e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ομογενής υποψήφιος στις σουηδικές εκλογές επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Κλεόπα


Την Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υπεδέχθη στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης τον κ. Γεώργιο Γουλτίδη, υποψήφιο στις Σουηδικές εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου.
    Ο Ποιμενάρχης συνεχάρη τον κ. Γουλτίδη για την ενασχόλησή του με τα κοινά και δήλωσε τη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας σε ένα εκ των σπλάχνων της ομογένειας, που κατόρθωσε να διακριθεί στον επαγγελματικό στίβο και να συνδυάσει την απασχόληση του με τα κοινά, με γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία της Σουηδίας.
    Στα πλαίσια αυτά, η τοπική Εκκλησία στηρίζει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από τα πολιτικά κόμματα στα οποία ανήκουν οι εκάστοτε υποψήφιοι, αλλά προσβλέπουσα στα πρόσωπα, τα οποία, ιδιαιτέρως, όταν προέρχονται εκ των μελών της, έχει καθήκον να συμπαρίσταται στον αγώνα τους και να εύχεται για την ευόδωση των ευγενών προσπαθειών τους, για το κοινό όφελος.
    Η επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στη Σκανδιναυΐα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας και στηρίζει παντοιοτρόπως την ευημερία και την πρόοδο των Σκανδιναυϊκών λαών, συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι, εκφράζοντας παντοιοτρόπως τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της προς τις χώρες του Βορρά, οι οποίες προσφέρουν αβραμιαίως τη φιλοξενία τους και την υποστήριξή τους στην υλοποίηση του οράματος της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας.
    Με τη σειρά του, ο κ. Γουλτίδης ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Κλεόπα για την εγκάρδια υποδοχή που του επεφύλαξε και τους επιστηρικτούς λόγους του, αναφέρθηκε στο όραμά του, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις περιφερειακές, δημοτικές και βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία, με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών “Kristdemokraterna”, στο νομό της Στοκχόλμης, ενώ εξέφρασε πολλάκις τη συγκίνηση και το θαυμασμό του για τα έργα αποκατάστασης στον Καθεδρικό Ναό Στοκχόλμης και διαβεβαίωσε το Σεβασμιώτατο, ότι θα συνεχίσει να συμπαρίσταται ολοψύχως στην Εκκλησία και την ομογένεια καθόλη.
    Ο κ. Γουλτίδης είναι 30 ετών, ζει μόνιμα στη Στοκχόλμη, όπου και μεγάλωσε, ενώ η οικογένειά του μετανάστευσε στη Σουηδία στα τέλη του ”60. Εκτός από την πολιτική του δραστηριότητα, ασχολείται με την πληροφορική και εργάζεται στον συγκεκριμένο τομέα από το 2015, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο, στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: