e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Αρχιερατικά Εσπέρια για τον Άγ. Ευστάθιο στο Αργάσι Ζακύνθου. Οικονόμος Σταυροφόρος ο Εφημέριος π. Παν. Πόθος [video-photos]


Εσπέρας 19ης Σεπτεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Ευσταθίου Αργασίου Ζακύνθου, εψάλη εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός για την αυριανή μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου μετά της μαρτυρικής Οικογενείας του. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ την ομιλία της εορτής έκανε απ' άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζ. π. Παναγιώτης Καποδίστριας. [Διαβάστε ΕΔΩ την ομιλία.]
    Στο τέλος του Εσπερινού ο οικείος Ποιμενάρχης απένειμε το οφφίκιο του Μεγάλου Οικονόμου (Σταυροφόρου) στον Εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Πόθο, επιβραβεύοντας την μέχρι τώρα χρηστή και αξιομίμητη ιερατική διακονία και συμπεριφορά του. 
    Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής Εικόνας του τιμωμένου Αγίου και αποτμήματος εκ των Λειψάνων Του, στην κεντρική οδό του Αργασίου.
    Μετά από το λατρευτικό μέρος της πανηγύρεως έγινε λαϊκό γλέντι, παρισταμένων των τοπικών Αρχών (Βουλευτή, Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων, τοπικού Προέδρου κλπ.).

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ μέσω ZANTE TIMES και ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


























Δεν υπάρχουν σχόλια: