e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Αρχιερατική Χοροστασία σε Εσπερινή Λειτουργία για τον Άγιο Νεκτάριο στο Βανάτο Ζακύνθου

Απόψε το δειλινό, 9.11.2022, στο ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου Βανάτου τελέστηκε Εσπερινή Ευχαριστιακή Σύναξη, για να εξυπηρετηθούν οι επιθυμούντες να εκκλησιασθούν εργαζόμενοι πιστοί, τιμώντας την πανεύφημη μνήμη του λαοφίλητου Αγίου του 20ού αιώναΝεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του θαυματουργού. 

Στην θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος έκανε και την Αρτοκλασία. Συλλειτούργησαν ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο π. Ιωάννης Ρένεσης, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής. 

Το ψαλτήρι τίμησαν οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, εγκρατής Μάστερ Θεολογίας, αναφέρθηκε, με παραστατικότητα και πειθώ, στον δεδιωγμένο Άγιο Νεκτάριο και πώς διά των οδυνών του θεοπρεπούς βίου του κατέκτησε θέση αγιότητας και ζωή του μέλλοντος αιώνος.

Μετά την απόλυση, ο Μητροπολίτης προέταξε για προσκύνημα απότμημα εκ του ιερού Σαβάνου του Αγίου, προερχόμενο από την ανακομιδή του Τιμωμένου, το οποίο κέκτηται παλαιόθεν ο Εφημέριος Βανάτου.

Τέλος, υπήρχαν κεράσματα για όλους τους εκκλησιασθέντες στον αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου.















































 

Δεν υπάρχουν σχόλια: