e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ζάκυνθος: Απονεμήθηκαν μετάλλια από τη Μητρόπολη σε μεγάλους χορηγούς φιλανθρωπιών

Σήμερα (16/12), το απόγευμα, παραμονή της εορτής της μνήμης του Πολιούχου του νησιού μας, Αγίου Διονυσίου, μετά τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, η Μητρόπολη Ζακύνθου απένειμε τιμητικά μετάλλια στον ιδιοκτήτη της Levante Ferries Γιώργο Θεοδόση, στον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου Διονύση Κακολύρη και στον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Mouzakis Trans» Νικόλαο Μουζάκη για την συνολική προσφορά τους προς την τοπική εκκλησία, καθώς, όπως σημείωσε, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος πάντα μεταφέρουν από και προς το νησί δωρεάν ό,τι χρειαστεί για τις ανάγκες της τοπικής εκκλησίας. Τέλος, ευχήθηκε να συνεχίσουν αυτό το έργο της φιλανθρωπίας και της αγάπης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος είπε: «Η εκκλησία της Ζακύνθου έχει εκδώσει ένα μετάλλιο για να το απονείμει σε εκείνους που οφείλει πάρα πολλα. Είναι πολλοί εκείνοι, οι οποίοι θα έπρεπε να πάρουν ένα μετάλλιο. Απόψε όμως από αυτούς που καλέσαμε έχουν έρθει λίγοι. Δεν ήρθε ο Άγιος ηγούμενος του Βατοπαιδίου που έχει προσφέρει πολλά για τη μονή μας και εδώ και για τα Στροφάδια. Δεν έχει έρθει ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος συνεισφέρει καθημερινώς για τη μονή και για τα Στροφάδια. Όμως είναι εδώ τρεις άνθρωποι που καθημερινώς προσφέρουν θετική υπηρεσία στη μονή. Ο κ. Θεοδόσης Γεώργιος, που έχει τα πλοία του στη διάθεση της εκκλησίας της Ζακύνθου, κυριολεκτικά νύχτα και μέρα, ταξιδεύουμε συχνά, ελεύθερα και με άνεση, χωρίς ενδοιασμούς. Ο κ. Μουζάκης Νικόλαος, που διαθέτει τα μέσα που έχει και προσφέρει τις υπηρεσίες του να μεταφέρουμε ότι πράγματα χρειαζόμαστε και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Διονύσης Κακολύρης που όταν θέλουμε να βγάλουμε ένα εισιτήριο για κάποιον φτωχό μας εξυπηρετεί, όπως επίσης και για όσα η εκκλησία χρειάζεται καθημερινώς. Σε αυτούς τους τρεις θα δώσουμε το μετάλλιο των 400 χρόνων της εκκλησίας της Ζακύνθου προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου και εύχομαι να συνεχίσουν το έργο της φιλανθρωπίας και της αγάπης».

πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: