e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Στολίσματα Βαγιώνε '23 στο Μπανάτο: "Αλογάκια" από την κ. Έλλη Αβούρη

Η κ. Έλλη Αβούρη, συνταξιούχος δασκάλα, ενεργή Ενορίτισσά μας, εκ των ιδιοκτητών της Βαγγελίστρας Βανάτου, κάθε χρόνο μάς πλουτίζει με ικανό αριθμό κατασκευών από βαΐα των φοινίκων, για την αναγκαία και παραδοσιακή ευπρέπεια του Ναού της Φανερωμένης μας. Επιδίδεται συνήθως σε πλέξιμο αλογακίων, σε ανάμνηση του πώλου όνου, επί του οποίου εκάθισε ο Χριστός, εισοδεύοντας στα Ιεροσόλυμα, λίγο πριν από το Πάθος Του.

Έτσι και φέτος: Η γλυκύτατη κ. Έλλη μάς επισκέφτηκε και μάς παράδωσε την προσωπική συμβολή της στην Παράδοση του τόπου μας, συνεχίζοντας να είναι η ίδια ένας από τους πολύτιμους κρίκους αυτής της διαδοχής των εθίμων μιας Ζακύνθου, η οποία -κατά τον ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου- αποτελεί πλέον (αλίμονο...) "ένα φλουρί που την τσακίζει ο τουρισμός"!



Δεν υπάρχουν σχόλια: