e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Παναγούλα Βανάτου: Κατανυκτική Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα 2023

Στο πλαίσιο της Αποδόσεως της παμμέγιστης Εορτής της Αναστάσεως (24.5.2023), πραγματοποιήθηκε αποβραδίς, δηλαδή το βράδυ της 23ης Μαΐου 2023, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, εόρτια Αγρυπνία.

Κατ' αρχήν εψάλησαν όλα τα μεγαλόπνοα Αναστάσιμα, έγινε Αρτοκλασία και η βραδιά ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Τον ιερουργό Εφημέριο πλαισίωσαν οι ιεροψάλτες κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Δρογγίτης. Οι πλείστοι των εκκλησιασθέντων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Την Ομιλία της Αγρυπνίας έκανε, με έμπνευση και πειθώ, ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και εκπαιδευτικός, με θέμα: "Η Χαρά και η Χάρη της Αναστάσεως του Χριστού, καθημερινή ανα-ζωογόνηση της λυπημένης εποχή μας".

Ακολούθησαν κεράσματα, για τους επιθυμούντες εκ του εκκλησιάσματος, στην αίθουσα της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης της Ενορίας.

























































Δεν υπάρχουν σχόλια: