e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος στη Λαύρα των Σπηλαίων για τις εορτές Θείας Αναλήψεως και Αγ. Επιφανίου Κύπρου [video-photos]

Ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, επ' ευκαιρία της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και ανήμερα της μνήμης του προστάτη του, Αγίου Επιφανίου της Κύπρου, στις 25 Μαΐου 2023, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Καθεδρικό Nαό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Ο επικεφαλής της Aυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας λειτούργησε συνεπικουρούμενος από επισκόπους από όλη την Ουκρανία και πολλούς κληρικούς.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό, για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Ο Μητροπολίτης Bilotserk Ευστράτιος ομίλησε από άμβωνος.

Μετά τη λειτουργία και την ευχαριστήρια προσευχή εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, αρχιερέων, κληρικών και λαϊκών, ο Μητροπολίτης Lviv και Sokal Δημήτριος συνεχάρη τον Προκαθήμενο για την Ημέρα των Ονομαστηρίων του. Συγχαρητήρια λόγια εξέφρασε και ο Αρχιμανδρίτης Αβραάμιος, εν ενεργεία Ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Απαντώντας ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ευχαρίστησε για τους θερμούς χαιρετισμούς και απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με αγιαστικό λόγο.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: