e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Το Ψυχοσάββατο 2023 στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Σάββατο των Ψυχών, 3 Ιουνίου 2023, στο ναΰδριο της Σχολής ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, ο οποίος ανέγνωσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των κεκοιμημένων Ορθοδόξων Χριστιανών.
        Εκκλησιάστηκαν όμιλοι προσκυνητών από την Ρωσία και την Βουλγαρία.
        Ακολούθως, ο Καθηγούμενος ανέγνωσε νεκρώσιμο τρισάγιο και επί του όπισθεν του ιερού βήματος κοιμητηρίου της Σχολής, υπέρ αναπαύσεως των εκείσε ενταφιασμένων Πατριαρχών, Αρχιερέων, Σχολαρχών και Καθηγητών της Σχολής.
        Κατόπιν ο Καθηγούμενος δέχθηκε όμιλο προσκυνητών εκ του Martı Kitap Kulübü, στους οποίους απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, αναφερόμενος στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής.








Δεν υπάρχουν σχόλια: