e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Παναγούλα Βανάτου: Κυριακή Αγ. Πάντων 2023 και μνήμη Αγ. Λουκά Ιατρού

Τιμωμένης της σεπτής μνήμης του θαυματουργού Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, εορτάσαμε τη μαρτυρική αυτή φυσιογνωμία του 20ού αιώνα, εδώ στην Ενορία μας, σήμερα το πρωί, Κυριακή των Αγίων Πάντων, 11 Ιουνίου 2023, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου. 

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας έγινε Αρτοκλασία, ενώ στο προσκυνητάρι είχε εκτεθεί για προσκύνημα Εικόνισμα του τιμωμένου Αγίου, ευγενή δωρεά της ευλαβούς Οικογένειας του Ζακυνθίου π. Γεωργίου Κωστή, Εφημερίου Ι. Ν. Αγ. Ματρώνης Νέας Ερυθραίας. 

Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, συνόδευσαν από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης.

Την εόρτια ομιλία έκανε απ' άμβωνος ο Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, με θέμα: "Ο μαρτυρικός Άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως, χρυσός κρίκος κι αυτός της πολύτιμης αλύσεως Πάντων των Αγίων".

Στο τέλος εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού ενορίτου μας Κωνσταντίνου Ι. Στραβοπόδη, τρείς μήνες μετά την κοίμησή του.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: