e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Κυριακή 10 λεπρών και κοπή Βασιλόπιτας 2024 Κοινότητας Χαλκηδόνος

Το πρωί της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγενίου Καρατζά και του Ιερολ. Διακόνου κ. Αστερίου Μπανταρκτσή.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως για την ευαγγελική περικοπή των δέκα λεπρών, τονίζοντας ιδιαίτερα την έννοια της ευγνωμοσύνης απέναντι στον ευεργέτη μας.

Στη συνέχεια, μετέβη στο κτήριο όπου στεγάζεται ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μοδίου για να ευλογήσει την Βασιλόπιτα την οποία προσέφεραν με πολλή χαρά η Κοινότητα Χαλκηδόνας, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μοδίου.

Αφού η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Μοδίου κ. Μαίρη Τσεβίκ-Συμεωνίδου καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Ποιμενάρχη και τη συνοδεία του, αλλά και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την προσφερθείσα προς τιμήν του Αγίου Βασιλείου πίτα. Αφού μοίρασε τα κομμάτια, ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αλλά εξέφρασε και τη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να βρεθεί ανάμεσα στους κατοίκους της Χαλκηδόνας, τονίζοντας ιδιαιτέρως το πνεύμα της ενότητας, της αγάπης, της επικοινωνίας και της καλής συνεργασίας όλων όσων προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την πίστη και την παράδοση στην περιοχή μέσα από τα καλά έργα.

Έπειτα, ιδιαίτερο τόνο και χρώμα έδωσαν οι κύριες της νεοσύστατης χορωδίας του Συνδέσμου ψάλλοντας τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: