e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Καρπάθια Όρη: Ο Κιέβου Επιφάνιος λειτουργός στην ανδρική Μονή Manyava [90 photos]

Στις 25 Ιουνίου 2024, ανήμερα της συνάξεως της Εικόνος Manyava της Θεοτόκου «Η Λυτρώτρια», ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, συμαπαραστατούμενος από πολλούς Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Σκήτη της ανδρικής Μονής και της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στα Καρπάθια Όρη της Δυτικής Ουκρανίας ή, αλλέως, στον Ουκρανικό Άθωνα.

Στη λειτουργία προσευχήθηκαν επίσης η επικεφαλής της OVA Ivano-Frankivsk κ. Svitlana Onyshchuk, άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πολύ μεγάλος αριθμός πιστών και προσκυνητών από διάφορα μέρη της Ουκρανίας.

Προσευχές ακούστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας και των πολιτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο μπροστά στη θαυματουργή εικόνα Της.

Αφού συνεχάρη τους αδελφούς και πιστούς της Μονής για την εορτή, ο Μακαριώτατος απένειμε στον Μητροπολίτη Ιωάσαφ αναμνηστικό δώρο, ενώ απένειμε εκκλησιαστικά βραβεία σε ευεργέτες.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)
























































































Δεν υπάρχουν σχόλια: