e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ουγκάντα: Βαπτίσεις 100 νεοφώτιστων Ορθοδόξων στη Μητρόπολη Καμπάλας

Την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα, για δωδεκαήμερη ιεραποστολική αποδημία, την Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, μετέβη μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της συνοδείας του, στην περιοχή του Κόγκι της Ουγκάντας, όπου τέλεσαν υπαίθρια βαπτίσεις 100 νεοφώτιστων Ορθοδόξων Χριστιανών. Ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να δώσει σε 8 νεοφώτιστους τα ονόματα των ισάριθμων αμέσων προκατόχων του Αρχιερέων.

Ακολούθως τέλεσε τον Αγιασμό θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού της τοπικής Ενορίας, αφιερωμένου στον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: