e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Για το "σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης"



Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το λεγόμενο "σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης", το οποίο ετοιμάζεται να θεσμοθετηθεί και στην πατρίδα μας.

Ακολουθεί η σύντομη δήλωση του Εφημερίου μας, σε σχετική έρευνα της καθημερινής Εφημερίδας ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ [Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008, σ. 7]:

Στην πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε, ο καθείς έχει το δικαίωμα της
επιλογής στάσης ζωής και συμπεριφοράς.
Βέβαια, η Εκκλησία έχει τους δικούς της Κανόνες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεσα στα ορια του κρατους της Ελληνικης Δημοκρατιας κατοικουν πολιτες ενθεοι, αθεοι, αθρησκοι, και για ολους αυτους νομοθετει η νομιμα εκλεγμενη Βουλη των Ελληνων, και κανενας αλλος.
Εχει το δικαιωμα, λοιπον, η Βουλη, να ψηφιζει νομους και για μικροτατες κοινωνικες ομαδες, που τη ζωη την φιλοσοφουν αλλιως και δεν την θελουν σε οποιαδηποτε καλουπια. -Θελουν να ζουν λευτεροι- (οπως αυτοι το εννοουν) πού ειναι το κακο?
Εδω ερχεται η Πολιτεια να βαλει καποια ταξη στο υπαρχον γεγονος και η ΔΙΣ ομιλει περι πορνειας κλπ
Ερωτω! Αφου ο πολιτικος γαμος ειναι πορνεια γιατι τον προσμετρανε στις αδειες γαμου? υπολογιζετε γαμο την αμαρτια? Ενα εχω να πω, οτι ο νεος Αρχιεπισκοπος ειναι πολυ πιο μπροστα απο την παρουσα συνθεση της ΔΙΣ.
Αυτα! και καλον ειναι να αφηνουν την Πολιτεια στα του οικου της.