e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός στο Γυμνάσιο Βανάτου: "Κατανοήστε τους γονείς και τους δασκάλους σας και επιμείνετε στη Γνώση"


















Στις 9.30 το πρωί τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την αρχή της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο Βανάτου. Εκεί έχει αναλάβει καθήκοντα νέος Διευθυντής, ο γυμναστής κ. Παύλος Σπίνος, με τον οποίο ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης ήταν συμμαθηtής καθ' όλο το διάστημα των γυμνασιακών και λυκειακών χρόνων, είναι δε από πολλών ετών μόνιμος κάτοικος και ενορίτης Μπανάτου. 

Ο π. Παναγιώτης, στην ομιλία του, επισήμανε: "Επειδή οι καιροί μας διακρίνονται από νευρικότητα, πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, επειδή οι γονείς και οι καθηγητές σας βρίσκονται ήδη στο μάτι του κυκλώνα της Κρίσης, εσείς πρέπει να δείχνετε κατανόηση και ανοχή και προς τις δύο πλευρές. Εκείνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να ισχύουν στην καθημερινότητα, ενώ καταπιέζονται από όλες τις πλευρές. Εσείς, με περισσότερη επιμονή στη Γνώση και στην επιστημονική κατάρτιση μπορείτε να συνεχίσετε να είσθε η Ελπίδα μας, η οποία θα κληθεί να συνεφέρει -όσο είναι δυνατόν- την παραπαίουσα σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Λοιπόν, περισσότερο διάβασμα, περισσότερη κατανόηση προς τους ταλαιπωρημένους γονείς και δασκάλους σας και λιγότερο facebook"!!!

Στον Αγιασμό, εξάλλου, παρέστη ο Πρόεδρος του Μπανάτου κ. Χαράλαμπος Δημ. Κοντονής, ο οποίος ευχήθηκε με θερμούς λόγους στα παιδιά, τους γονείς και τους καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: