e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Πού θα λειτουργήσουν αύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας, οι Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης


Αύριο, Κυριακή Α΄ των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος Δ΄, ως Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα λάβει μέρος στο καθιερωμένο Συνοδικό Συλλείτουργο, το οποίο τελείται στον Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι

Σημειωτέον ότι φέτος θα απουσιάσει από το ελ λόγω Συνοδικό Συλλείτουργο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εξαιτίας της συμμετοχής του στη Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Φανάρι και θα προεξάρχει ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ. Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ενώ την επίσημη ομιλία θα εκφωνήσει ο Συνοδικός Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας. Κατά πληροφορίες μας, δεν θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και, συνεπώς, δεν θα παρατεθεί το κατά παράδοσιν γεύμα στην Προεδρία προς τιμήν της Δ.Ι.Σ.

Στη Ζάκυνθο, τον οικείο Μητροπολίτη θα αναπληρώσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έφθασε απόψε στο νησί μας, άρτι αφιχθείς από το Βερολίνο. Έτσι, αύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα λειτουργήσει το πρωί στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, το δε εσπέρας (ώρα 7 μ.μ.) θα χοροστατήσει στην πατροπαράδοτη Παράκληση προς την Παναγία, στον ναό της Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου, στο τέλος της οποίας τελείται λιτάνευση της περικαλλούς και περιώνυμης καθέδρας της Παναγίας της Λαουρένταινας εντός του ναού!


Δεν υπάρχουν σχόλια: