e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Πνίγηκε σήμερα ο Μητροπολίτης από Ζακύνθου πρώην Αττικής Παντελεήμων Μπεζενίτης


Μόλις πληροφορούμαστε από την Αθήνα κάτι το εξόχως οδυνηρό: ότι πνίγηκε, καθώς έπαιρνε το μπάνιο του, ο Μητροπολίτης από Ζακύνθου πρώην Αττικής και τιμωρημένος μέχρι σήμερα από την Ελλαδική Εκκλησία Παντελεήμων Μπεζενίτης. Η σορός του μάλιστα εντοπίστηκε στην Κερατέα και μετακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων Αττικής, όπου αυτή τη στιγμή σπεύδουν γνωστοί, συγγενείς και πνευματικά παιδιά του... Πιθανολογείται ότι ο θάνατος προήλθε από ανακοπή, ωστόσο θα γίνει νεκροψία για την ασφαλή διασάφηση των αιτίων της εκδημίας του.

Ιδιαίτατα τραγικό το γεγονός και μας λυπεί αφάνταστα... Συμμετέχουμε την οδύνη του χαμού του και συλλυπούμαστε τους οικείους του, παρακαλώντας τον Άγιο Θεό να τον αναπαύσει και να τον δικαιώσει κατά το άπειρο έλεός Του.

Ερώτηση αδαούς: Επειδή το γράμμα του νόμου εφαρμόστηκε με ακρίβεια ως τιμωρία για τον μακαριστό Παντελεήμονα, τι έχει τώρα να πει η διοικούσα Εκκλησία; Πώς θα κηδευτεί αυτός ο πολυταλανισμένος άνθρωπος;;; Υπό ποίαν ιδιότητα;;;
π. Π. Καποδίστριας


Συμπλήρωμα προς υβριστές του μακαριστού, στα social media:
         Ας είμαστε, αγαπητοί μου, επιεικείς με τους συνανθρώπους μας, όσο βαριά και αν είναι τα παραπτώματά τους... Ίσως κάποτε, κάπου, κάποιος φερθεί και σ' εμάς με επιείκεια... Και μη μου πείτε ότι πουθενά, ποτέ και από κανένα δεν θελήσαμε ή δε θα θελήσουμε επιείκεια... Λίγη ευθύτητα δεν βλάπτει!... Ή όπως λέει ο λαός μας: "Το χόρτο που κορόιδεψες, φύτρωσε στην αυλή σου". Και ο νοών, νοείτω!... 
          π. Π. Κ.

22 σχόλια:

Εμμανουήλ Χριστοφόρου είπε...

Καλό Παραδεισο!!!

Spyros Logothetis είπε...

λυπηρο..

Evangelos Kyrialanis είπε...

Καλό Παράδεισο να εχει η ψυχούλα του ....εφυγε με αδικο τροπο....

Panagiotis Chasapianos είπε...

Καλό Παράδεισο!!

Εμμανουήλ Χριστοφόρου είπε...

Ο νεκρός δεδικαίωται! Ότι και να ήταν στην ζωή του εμείς ευχόμαστε καλό Παράδεισο και τον αφήνουμε στην Δικαία Κρίση του μόνου Κριτού!!!

Διονυσης Σαρακινης είπε...

δεν σημαίνει απαραίτητα οτι εαν φοράς και ράσο, γίνεσαι αγιος...καμμιά σχέση με την εκκλησία δεν ειχε αυτός...

P. Kapodistrias είπε...

Διονύση, ξέρεις ότι σε εκτιμώ ειλικρινέστατα, αλλά παρακαλώ πάρε τα λόγια σου πίσω ή θα τα σβήσω εγώ. Ήταν και είναι ο Πνευματικός Πατέρας που με χειροτόνησε, με τίμησε με όλα τα οφίκιά μου, μου βάφτισε τα παιδιά μου, οπότε καθετί που λες στρέφεται εναντίον μου. Εάν θέλεις να τον υβρίσεις, στη δική σου σελίδα, παρακαλώ...

Διονυσης Σαρακινης είπε...

Ξέρεις οτι σε εκτιμώ, και μόνο για αυτό τα παίρνω πίσω...

P. Kapodistrias είπε...

Χαίρομαι και η εκτίμησή μου γίνεται τώρα μεγαλύτερη!

Gianni Christopoulos είπε...

ο Θεός να τον αναπαύσει και καλόν παράδεισο να έχει !!!

Chrysostomos Karagounis είπε...

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Tassos Spiliotopoulos είπε...

Καλό Παράδεισο να έχει. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είχε καθαιρεθεί σε μοναχό. Ελπίζω η Εκκλησία της Ελλάδος ν' ανακαλέσει την καθαίρεση και να κηδευτεί ως επίσκοπος.

Nikos Michalitsis είπε...

Λυπηρό γεγονός πράγματι... Ας φροντίσει ο Θεός για την ψυχή του. Εμείς οι άνθρωποι ας περιοριστούμε τουλάχιστον στο σεβασμό του σχήματος, έστω αυτού, του μοναχού.

Denise Gazia είπε...

Θλιβερό...

Παναγιώτης Θούας είπε...

Αφού ευχηθώ γιά την ανάπαυση της ψυχής του, ας μου επιτραπεί, π.Παναγιώτη, να είπω ότι, α) γιά λόγους που αυτοί γνωρίζουν..., ορισμένοι εν Ελλάδι λησμόνησαν την έκκλητο προσφυγή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, εκκρεμούσα εισέτι..., & β) αυθόρμητα μου ήλθε στο νού το λαϊκό άσμα "Μα είναι και Θεός που βλέπει από ψηλά, Και ένα ένα στο τεφτέρι του τα γράφει - Μα είναι και Θεός που βλέπει από ψηλά, Και με την σκέψη αυτή παρηγοριέμαι - Μα είναι και Θεός που βλέπει από ψηλά, Κι από τη κρίση Του κανένας δε γλιτώνει". Ας ευχηθούμε, ο Δικαιοκρίτης, εν Ώ ούκ έστι προσωποληψία..., να τον αναπαύσει όπου το φώς της ζωής.

Μαρία Μούσουρα είπε...

ΛΥΠΗΡΟ....ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ.

Dennis Papadatos είπε...

Καλή ανάπαυση

Νίκος Τζαφέστας είπε...

Πατερα Παναγιωτη ο Θεος να τον αναπαυσει. Δυστυχως ξεχνουν πολλοι πως η κριση παρεδοθη υπο του Πατρος εις τον Υιον κατα το ευαγγελιο του ηγαπημενου μαθητη επομενως οταν καποιοι επιθυμουν να παρουν τη θεση του κριτη σφετεριζονται εξουσια που δεν τους ανηκει και δεν ειναι ορθοδοξοι. Η μονη ορθοδοξη σταση προς τον κοιμηθεντα αλλα και προς ολους ειναι η εν σιωπη και εν αγαπη προσευχη για την αναπαυση του. Ποιοι ειμαστε εμεις που κρινουμε αλλοτριον ικετη; λυπαμαι για τις εκφρασεις ορισμενων πιο πανω. Εχουν αγαπη; και θαυματουργος να ειναι καποιος αν δεν εχει αγαπη ειναι κυμβαλλον αλλαλαζον. Εμεις ειμαστε οι καλοι; εμεις δεν μπορουμε να φυγουμε αιφνιδιως; θα θελαμε να εκφρασουν για εμας οι ζωντες αυτη την ελλειψη αγαπης; ετσι θα εκαναν οι μοναχοι του γεροντικου η θα ηταν εκτενεστερον προσευχομενοι για την αναπαυσιν του εν χωρα δικαιων; ευτυχως που η κριση ανηκει στον Ιησου Χριστο τον μονον Αγιο και Δικαιο! Και παλι ο Θεος να τον αναπαυσει.

Παναγιώτης Θούας είπε...

Καθώς ανέγνωσα στο πρακτορείο amen.gr "Συμπτωματικά, ήταν 2 Ιουλίου 1993, όταν εκοιμήθη και ο άμεσος προκάτοχος του πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, Μητροπολίτης Αττικής Δωρόθεος", ο -επιτρέψτε μου να συμπληρώσω- Γιανναρόπουλος, ο από Καστορίας, εξορμηθείς εκ Κρεστένων Ηλείας!

Στελ Αραβ είπε...

1)Δέν υπάρχει κανόνας πού ν΄απαγορεύει κηδεία κληρικού σέ καθαιρεθέντα κληρικό.Οι Ιεροί κανόνες δέν ασχολούνται μέ τέτοια θέματα.
2)Η Ιερωσύνη δέν καταργείται ποτέ. Μέ τήν καθαίρεση αναστέλλονται άχρι καιρού οι ενέργειες τής Ιερωσύνης. 3)Επομένως καλώς θά κηδευθή ως Μητροπολίτης.Αλλωστε δέν θά κηδεύση ο ίδιος τόν εαυτό του,η Εκκλησία θά τόν κηδεύσει.5) Τό δίκαιο τών Ιερών κανόνων δέν είναι ποινικό.

Αυτά τά γνωρίζει καί ο πρωτοετής φοιτητής ιερατικής σχολής.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη του πνευμτικού πατέρα πολλών ιερέων των δυο Μητροπόλεων που επι 27 έτη ποίμανε. Μην κατηγορείτε αδελφοι και μην ξεχνάτε ότι ο πρωτος άνθρωπος του παραδείσου ήταν ένας ληστής.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Επειδή υπάρχει ένας ληστής κι ένας τελώνης, μια Χαναναία, και μια πόρνη που αγάπησε πολύ, έχουμε μιαν ελπίδα όλοι εμείς. Ας έχουμε και μια προσευχή για όποιον φεύγει, επειδή όλοι έχουμε αποσκευές..