e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Στο Κίεβο, από την επίσημη Μητρόπολη (της Ρωσικής Εκκλησίας), η 1030ή επέτειος εκχριστιανισμού των Ρως [φωτογραφίες + video]


27 και 28 Ιουλίου 2018, στο Κίεβο της Ουκρανίας, τιμώντας τη συμπλήρωση 1030 χρόνων του εκχριστιανισμού των Ρως και τη μνήμη του Αγίου Βλαδιμήρου, εκ μέρους της επικρατούσας Εκκλησίας, της υπαγομένης στο Πατριαρχείο Μόσχας και πάσης Ουκρανίας, υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο. 
Στις 27/7 έγινε προσκύνημα στον Λόφο του Αγίου Βλαδιμήρου, πομπή στην πόλη, ενώ στις 28/7 έγινε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην πλατεία της Λαύρας του Σπηλαίου, μπροστά στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αντιπροσώπους απέστειλαν τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων.




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: