e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η πρώτη φωτογραφία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ και άλλων δύο εκλεγμένων Επισκόπων


[Κείμενο ρεπορτάζ: π. Π. Κ.] 

Μια πρώτη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία λαμβάνει το πολυπεριοδικό μας από τη Μεγάλη Πόλη των Αλεξανδρέων και μάλιστα από το τέλος του Μικρού Μηνύματος τριών εκλελεγμένων νέων Ιεραρχών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Από δεξιά προς αριστερά: Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ (Μπιάζης, ο εκ Ζακύνθου), ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Μαλάουι Φώτιος (Χατζηαντωνίου) και ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος (Κισίτου). 

Εν τω μεταξύ το άγγελμα της εκλογής του Αρχιμανδρίτου Δανιήλ στην ιστορική Μητρόπολη Αξώμης διαδίδεται από στόμα σε στόμα στο νησί της Ζακύνθου, κυρίως δε από τα χαρμόσυνα καμπανίσματα των καμπαναρίων του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου (Μονής της μετανοίας του) και της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου, όπου ήταν Εφημέριος. Όλοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον Εψηφισμένο, ο οποίος διαδέχεται τον άλλον Ζακύνθιο στη Μητρόπολη Αξώμης, τον Γέροντα πρώην Αξώμης κ. Πέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: