e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Εσπερινός στο Mestre προς τιμήν του Αγ. Γενναδίου, συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχου


Δειλινό 16ης Νοεμβρίου 2018, παραμονή της εορτής του Αγίου Γενναδίου, στον Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, στο Μέστρε της Βενετίας. 
     Στη μολδαβική αυτή κοινότητα, στην οποία εφημερεύει αξίως ο π. Ανατόλιος Μπίτκα και υπάγεται στην Ι. Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης, εορτάστηκαν εσπερίως τα ονομαστήρια του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ιταλίας κ. Γενναδίου, ο οποίος μάλιστα χοροστάτησε της εόρτιας Ακολουθίας. 
     Προσήλθε και παρέστη συμπροσευχόμενος ο υψηλός Επισκέπτης Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος, στο τέλος του Εσπερινού, απηύθυνε θερμή προσλαλιά, τόσο προς τον εορταζόμενο Ποιμενάρχη, τους παρισταμένους Κληρικούς και τους παράγοντες της νεοσύστατης αυτής Ενορίας.
Φωτο-αποτύπωση: Octavian Micleusanu 




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: