e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Πανέτοιμοι για 1η του Νέου Έτους 2019 στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω της Ζακύνθου


Είμαστε πανέτοιμοι στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, για την αυριανή Πρωτοχρονιά 2019, κατά την οποίαν η Εκκλησία τιμά την Περιτομή του Χριστού και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. 

Αρχικά, στις 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί η θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Αμέσως μετά θα γίνει η Δοξολογία για το νέο Έτος 2019 με την παρουσία των τοπικών Αρχόντων και τέλος -σύμφωνα με τη συνήθεια των τελευταίων ετών- θα κοπεί η ζακυνθινή Κουλούρα! Σε όποιον από το εκκλησίασμα πέσει το "ηύρεμα", θα λάβει μια τσάντα με δώρα, για το καλό της καινούργιας χρονιάς. Σημειωτέον ότι φέτος θα υπάρξει και Βασιλόπιτα, επειδή κάθε χρόνο οι περισσότεροι εκκλησιαζόμενοι της συγκεκριμένης ημέρας δεν είναι Ζακύνθιοι και δεν γνωρίζουν τι εστί Κουλούρα. Οπότε πρέπει να τους σεβασθούμε!

Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η Κουλούρα κόβεται κατ' έτος, για να τιμηθούν οι εργαζόμενοι με κάθε τρόπο στον Ναό μας: Οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι, οι Ιεροψάλτες και οι βοηθοί ιεροψαλτών, όπως και τα "δασκαλούδια", δηλαδή τα παιδάκια, τα οποία βοηθούν ανελλιπώς τον Ιερέα στο Άγιο Βήμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: