e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Κατανυκτικά Χριστούγεννα 2018 στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Με κατάνυξη εορτάσαμε σήμερα το πρωί (25η Δεκεμβρίου 2018) την πανθαύμαστη και υπερφυσική Γέννα του Κυρίου Ιησού, του "ηλίου της δικαιοσύνης", στον ανθοφορούντα Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου. Εν πληθούση εκκλησία αναπέμψαμε ύμνους και ωδές προς τον Σαρκωθέντα Υιό και Λόγο του Θεού, μάλιστα δε κατά το ζακύνθιο ύφος της ψαλτικής, το οποίο συνήθως αναγαλλιάζει τους εντόπιους εκκλησιαζόμενους. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ανέγνωσε -κατά την τάξη-  το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, πλήθος δε των πιστών προσήλθε στο Άγιο Ποτήριο, για να μεταλάβει ευλαβικά Σώματος και Αίματος τού μόλις γεννηθέντος Χριστού. 
     Τον καλλίφωνο Χορό των Ιεροψαλτών απετέλεσαν οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σπυρίδων Σαρατσένος, Διονύσιος Μούσουρας και Αντώνιος Κάνδηλας.    
     Όμως τον πανηγυρικό τόνο της ημέρας σκίασε -κατ' άνθρωπον- η πένθιμη είδηση ότι ένας από τους Ενορίτες μας, ο καλοκάγαθος συνταξιούχος Ιερέας Ιωάννης Ζαρκάδης, εξεδήμησε προς Κύριον σήμερα τα χαράματα. Ο π. Παναγιώτης δι' ολίγων ανήγγειλε συγκινημένος την εκδημία, μνημόνευσε μάλιστα τον μακαριστό άνθρωπο του Θεού στα Άγια!
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





























































Δεν υπάρχουν σχόλια: