e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ο Επίσκοπος Κισούμου και Δυτικής Κένυας Αθανάσιος ασθενεί βαριά


Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Ο Επίσκοπος Κισούμου και Δυτικής Κένυας Αθανάσιος (Ακούντα) ασθενεί βαριά και βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο St. Vincent Hospital στο Worcester της Μασαχουσέτης.
     Ο ταπεινός και πολύ αγαπητός σε όλους αυτός Επίσκοπος της Αφρικανικής Ορθοδοξίας βρισκόταν στην Αμερική και, σύμφωνα με δημοσίευμα στο facebook του π. Δημητρίου Μωραΐτη (Εφημερίου του Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος της πόλης αυτής), πριν τρεις εβδομάδες λειτούργησε εκεί. Μετά την Αρχιερατική θεία Λειτουργία αισθάνθηκε πολύ άρρωστος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι έκτοτε χειροτέρεψε, τόσο ώστε σήμερα να βρίσκεται σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ. Ιδού τι ακριβώς μεταδίδει ο π. Δημήτριος: 
     "I just left his Grace Bishop Athanasios Akunda, who is in ICU at Saint Vincent's Hospital in Worcester. Three weeks ago he celebrated the liturgy at Saint Spyridon Cathedral and became very ill, and has been in the hospital since. The bishop is very, very ill. I ask you all to please keep him in your prayers and ask for a miracle to be done. I’ve never met a more holy or humble man in my life". 
     Μαζί με όσους τον αγαπούν, όσοι τον έχουμε γνωρίσει εκ του σύνεγγυς, στρέφουμε τα μάτια προς τον Κύριο των Δυνάμεων και τον παρακαλούμε υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας του καλοκάγαθου Επισκόπου Αθανασίου, ο οποίος κοσμεί την Ιεραρχία του δευτερόθρονου Πατριαρχείου με την υψηλή κατ' άνθρωπον μόρφωσή του, το αδιάπτωτο χαμόγελό του, την άκρα ταπείνωσή του κατά πάντα!

Who is Who


Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κισούμου καὶ Δυτικής Κένυας κ. Αθανάσιος Amos Akunda Masaba, γεννήθηκε στο Ebusiratsi Ebukhubi, Bunyore Δυτικής Κένυας. 
     Φοίτησε στο Mundecheyo Primary and Mill Hill Catholic High School στην Bunyore, στην Ιερατική Σχολή Μακάριος ο Γ΄ και στην Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού στις ΗΠΑ. Επίσης τυγχάνει Διδάκτωρ Θεολογίας (DTH), από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής (UNISA).
     Διάκονος χειροτονήθηκε στις 12 Απριλίου 1998 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ και Πρεσβύτερος στις 25 Ιουλίου 2002, από τον ίδιο Αρχιερέα ως Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας. Αρχιμανδρίτης χειροθετήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2010 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνό.
     Υπηρέτησε στην Μητρόπολη Κένυας, στην Μητρόπολη Βοστόνης ΗΠΑ και στην Ιεραποστολή της νοτίου Αφρικής. Εχρημάτισε αναπληρωτής Κοσμήτορας στο Κατηχητικό σχολείο στην Yeoville Νότιας Αφρικής, Διευθυντής της Αποστολής και υπεύθυνος της Ιεραποστολής και Ποιμαντικής.
     Επίσης ἐκπροσώπησε το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, και στο Παναφρικανικό Συμβούλιο των Εκκλησιών ως μέλος της εκτελεστικής και της Γενικής επιτροπής.
     Διετέλεσε Διευθυντής Ιεραποστολής και Ποιμαντικής της Νεολαίας. Επίσης Λέκτορας Τελετουργικής, Πατρολογίας, Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας και Οικουμενισμού στην Πατριαρχική Ιερατική Σχολή Ναϊρόμπι της Κένυας, Μακάριος Γ΄.
     Είναι μέλος του Association of the Theological Institutions of Eastern Africa (ATIEA).

Δεν υπάρχουν σχόλια: