e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Μια σημαντική Κοινότητα της Βίνιτσα προσχώρησε στη νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας








Η Κοινότητα του μεγαλύτερου και παλαιότερου νοσοκομείου στην πόλη Βίνιτσα της Ουκρανίας προσχώρησε στην νεοσύστατη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της χώρας.

Σήμερα, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, μετά την Θεία Λειτουργία τα μέλη της εν λόγω εκκλησιαστικής Κοινότητας, υπό τον ιερατικώς Προϊστάμενο, Πρωθιερέα Ανατόλιο Aksanyukom, εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στη νέα Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρεται από την υπηρεσία Τύπου της Μητροπόλεως Βίνιτσα της νέας Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα, η απόφαση για την προσχώρηση υποστηρίχθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη της κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναός της Παναγίας «Παντοχαρά των Θλιβομένων» βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο του περιφερειακού Ψυχιατρείου Βίνιτσα. Ο Ναός αυτός είναι ο μεγαλύτερος και ο παλαιότερος της πόλης. Πέρυσι, οι ενορίτες γιόρτασαν επίσημα την 120ή επέτειό της. Κατά τους Σοβιετικούς χρόνους, ο Ναός έκλεισε και αποκατέστησε την δραστηριότητά του το 1997. Από τότε, η Κοινότητα και ο Ιερέας, παρέχουν πνευματική υποστήριξη και κοινωνική βοήθεια στους ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονται σε θεραπεία στο νοσοκομείο, καθώς επίσης στους συγγενείς τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: