e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ευαγγελισμός» και Αρχιεπισκοπή διαψεύδουν τα περί «χορήγησης φαρμάκου από τις ΗΠΑ»


25.11.2020 | 20:31

Σφοδρές αντιδράσεις και κατηγορηματικές διαψεύσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της κυρίας Ματίνας Παγώνη της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών ότι στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο χορηγήθηκε φάρμακο που ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ειδικά για την θεραπεία του και είναι μάλιστα το ίδιο φάρμακο που έλαβε και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ,τα γνωστά μονοκλωνικά. Άμεση ήταν η διάψευση από την καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου η οποία ξεκαθάρισε ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης και ότι έλαβε ένα από ατ κοκτειλ φαρμάκων που χορηγούνται κατά περίπτωση σε όλους τους ασθενείς.

Ένα φάρμακο που αναμένεται να πάρει έγκριση στην Αμερική για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο.

Όλα ξεκίνησαν από μια αναφορά της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών σε ραδιοφωνική εκπομπή, ότι το συγκεκριμένο φάρμακο έφθασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκλειστικά για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Πρόκειται για τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων της Ρετζένερον, που δόθηκε στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών όταν νόσησε από τον ιο. Μάλιστα ο ίδιος ο Ντόναλτ Τραμπ είχε μιλήσει με θαυμασμό για τη θεραπεία του.

Η Αναστασία Κοτανίδου- η επιστήμονας που έχει αναλάβει τη θεραπεία του Αρχιεπισκόπου, ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται διακρίσεις στους ασθενείς, τονίζοντας ότι και για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ακολουθήθηκαν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα βάσει των οποίων νοσηλεύονται όλοι οι ασθενείς.

«Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.»

«Όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί».

Με ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή τονίζει ότι ο Επικεφαλής της Ελληνικής εκκλησίας δεν θα δεχόταν ποτέ να λάβει προνομιακή αντιμετώπιση.

«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει.»

Η κλινική εικόνα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου επιτρέπει στους γιατρούς να αισιοδοξούν καθώς ανταποκρίνεται στη θεραπεία και παραμένει απύρετος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: