e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Η επίσημη Λειτουργία των Χριστουγέννων 2020 στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου [photos]


Πρωί της εορτής των Χριστουγέννων 2020 στον περικαλλή Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, για την Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας. 
     Κατ' αυτήν εκκλησιάστηκαν οι πιστοί, τους οποίους προέβλεπε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση έναντι του φονικού Κορονοϊού. Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε κατανυκτικά Χορός Ιεροψαλτών εκ των κ.κ. Δημητρίου Κάνδηλα, Σπυρίδωνος Σαρατσένου και Γεωργίου Κοντονή. 
     Ιδιαιτέρως μνημονεύτηκε ο μακαριστός Ιερέας Ιωάννης Ζαρκάδης, αγαπημένος συντοπίτης μας, ο οποίος σήμερα το πρωί συμπλήρωσε δύο χρόνια απουσίας από τα επίγεια πράγματα. Αιωνία η μνήμη του!
     Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και την αποχώρηση των εκκλησιαζομένων, προσήλθαν παρέες άλλων Ενοριτών, στο πλαίσιο της "ατομικής λατρείας" και προσκυνήματος, προς τους οποίους ο Εφημέριος έδινε αντίδωρο και διάφορες εόρτιες ευλογίες στα παιδάκια. Άπαντες (οι εκκλησιασθέντες και κατόπιν οι προσκυνητές) τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης χάριν της κοινής υγείας.
     Σημειωτέον ότι η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι μας στο YouTube. Οι επιθυμούντες μπορούν να την δουν ή να την ξαναδούν, κάνοντας κλικ ΕΔΩ!
[Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
































































Δεν υπάρχουν σχόλια: