e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Η εορτή του Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος στη Ροτόντα di San Teodoro al Palatino Ρώμης [photos]


Την Κυριακή του Τελώνου Φαρισαίου, 21η Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε -εκ μεταθέσεως ολίγων ημερών- εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη της ελληνορθόδοξης Ενορίας και Κοινότητας της Ρώμης στην ιστορική Ροτόντα Παλατίνου Λόφου, ήτοι τον Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος. 

Για όλα είχε μεριμνήσει ο ιερατικώς προϊστάμενος, Αρχιμανδρίτης Συμεών Κάτσινας, ενώ, μεταξύ των επισήμων παρέστησαν ευγενώς ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αγία Έδρα κ. Παναγ. Καλογερόπουλος και Αντιπροσωπεία από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Ενότητα των Χριστιανών.

Η φετινή πανήγυρις έγινε συνεσταλμένη, εξαιτίας της Πανδημίας, κατά την οποίαν υπερείχε -ούτως ή άλλως- η δεδοξασμένη φυσιογνωμία του τιμωμένου Αγίου Μεγαλομάρτυρος.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: