e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ναό Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος Βαρσοβίας

Φως Φαναρίου

Σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε στην Βαρσοβία την Ορθόδοξη ενορία του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, όπου συναντήθηκε με Ορθόδοξους πιστούς, Ουκρανούς που ήρθαν ειδικά για αυτή την περίσταση και τον Ορθόδοξο κλήρο.

Μετά από σύντομη κοινή προσευχή και προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας Σάββας απηύθυνε χαιρετισμό στον Πατριάρχη, ενώ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στον ναό για την υποδοχή και τα καλά τους λόγια. Απευθυνόμενος προς τους Ουκρανούς πιστούς, τους διαβεβαίωσε για την προσευχή και την διαρκή υποστήριξή του στο έθνος της Ουκρανίας σε αυτή την δύσκολη περίοδο του πολέμου.

Μετά τις ομιλίες, ο Πατριάρχης, δίνοντας τις ευλογίες του στους πιστούς, μετέβη στον τάφο του Μητροπολίτη Διονυσίου (Waledyński), όπου διάβασε Τρισάγιο υπέρ των ψυχών των προκαθημένων της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους πιστούς, κατά την οποία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε για τον σκοπό της επίσκεψής του στην Πολωνία, αλλά και ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα που αφορούν στην Πολωνική Ορθοδοξία.









Δεν υπάρχουν σχόλια: