e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Απόδοση της Μεσοπεντηκοστής στην Μεγαλόχαρη της Τήνου [photos-video]


Πρωί Τετάρτης, 25ης Μαΐου 2022, στον μεγαλοπρεπή και περίοπτο Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, έγινε Ευχαριστιακή Σύναξη για την απόδοση της εορτής της Μεσοπεντηκοστής και την εορτή της γ΄ ευρέσεως της αγίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου. 
        Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο Ιεροκήρυκας του Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Σέττας (ο οποίος υπερβαλλόντως τίμησε τον φιλοξενούμενο εκ Ζακύνθου λόγοις και έργοις) και ο Αρχιδιάκονος Αντώνιος Τζανουλίνος, συμφοιτητής του π. Παναγιώτη. 
        Ο π. Παναγιώτης, ομιλώντας προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση υιϊκότητας, την οποία διατηρούμε οι άνθρωποι με την Θεομήτορα, σχέση που τελεσφορεί μες από την βιωματική συμμετοχή μας στα Μυστήρια και δη αυτό της Θείας Ευχαριστίας. Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Μυκόνου και των άλλων νήσων κ.κ. Δωρόθεο Β΄, για την άδεια και ευλογία να λειτουργήσει στο λαοφίλητο Προσκύνημα της Μεγαλόχαρης, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Φανερό για την αβραμιαία φιλοξενία και την γαλαντομία της αγάπης του, τον γλυκύτατο π. Ιάκωβο και τους καλοκάγαθους Ιερείς και Διακόνους του ιερού Ιδρύματος, για την αμέριστη αγάπη τους.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΛΕΥΚΩΜΑ:












































Δεν υπάρχουν σχόλια: