e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Άρχισε την λειτουργία του ο νέος ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju Μητροπόλεως Κορέας [photos]


Η 11η Μαΐου 2022 θα είναι από τώρα και στο εξής ιστορική ημέρα για την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, και ιδιαίτερα για την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju. Γιατί την μέρα αυτή, μετά από δύο χρόνια (10/4/2020-11/5/2022) προσευχής και προσμονής, έγινε η μεταφορά όλων των λειτουργικών σκευών και επίπλων στον νέο περικαλή ναό από τον προσωρινό ναό, που λειτουργούσε από τον Μάρτιο του 2016 σε ενοικιαζόμενη αίθουσα. 

Ο νέος ναός ανεγέρθηκε μετά την κατεδάφιση του παλαιού ναού από την τοπική αυτοδιοίκηση, λόγω απαλλοτριώσεως της τεράστιας σε έκταση ευρύτερης περιοχής, για την δημιουργία μιας νέας πόλης ως προέκτασης της ιστορικής πόλης του Jeonju.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς των σκευών του ναού και του παράπλευρου Ενοριακού και Πολιτιστικού Κέντρου. Ενορίτες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, βοηθούμενοι από πιστούς που ήρθαν με τους κληρικούς τους από τις ενορίες της Σεούλ, Μπουσάν και Ουλσάν εργάστηκαν όλη την ημέρα φιλότιμα για να ολοκληρωθεί το δύσκολο έργο της μεταφοράς.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σήμαναν για πρώτη φορά οι καμπάνες, και κατόπιν ο Μητροπολίτης Κορέας με τον εφημέριο του ναού π. Ιλαρίωνα και τους επισκέπτες κληρικούς π. Αλέξανδρο Han, π. Ρωμανό Kavchak, π. Χριστοφόρο Moore και τον διάκονο Γιοχάν Park τέλεσαν την Ακολουθία του Αγιασμού, ώστε την Κυριακή του Παραλύτου 15 Μαΐου να τελεστεί η πρώτη θεία Λειτουργία. Τα επίσημα θυρανοίξια του ναού θα τελεστούν αργότερα όταν όλα θα είναι έτοιμα.

Με αισθήματα δοξολογίας και άπειρης ευγνωμοσύνης προς τον Αναστάντα Κύριο και ευχαριστίες προς την Υπεραγία Θεοτόκο επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους μετά από μια πολύ κοπιαστική άλλα τόσο χαρμόσυνη ημέρα. Εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον ἀπὸ τοῦ νῦν καὶ ἕως τοῦ αἰῶνος!

Δείτε εδώ Φωτογραφίες


Δεν υπάρχουν σχόλια: