e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Εθιμοτυπικές συναντήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ίμβρο

Με εκπροσώπους των δύο μεγαλυτέρων πολιτικών κομμάτων της Τουρκίας, του κυβερνητικού AKP και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP, συναντήθηκε, ύστερα από αίτημά τους, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στην Ίμβρο, όπου ευρίσκεται για το εφετινό Πάσχα. 

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτατος δέχθηκε, σήμερα, Μ. Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Ίμβρου, Αντιπροσωπεία του AKP υπό τον Εντιμ. κ. Yücel Atalay, υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος στην Άγκυρα και πρώην Δήμαρχο της Ίμβρου. 

Χθες, τον Πατριάρχη επισκέφθηκε Αντιπροσωπεία του CHP υπό τον Εντιμ. κ. Özgür Ceylan, Βουλευτή του Νομού του Çanakkale.

Αμφότερες οι Αντιπροσωπείες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, εν όψει και των επικειμένων εκλογών, για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ρωμαίηκη Κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη γενέτειρά του, ο Παναγιώτατος, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον αναπληρούντα τον Δήμαρχο Εντιμ. κ. Ercan İpek, καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση της νήσου, με αφορμή την ημέρα της Αστυνομίας. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο


Δεν υπάρχουν σχόλια: