e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Νάξος: Η εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη γενέτειρά του

Αρχιερατικό συλλείτουργο με την συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθους λαού, τελέστηκε την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023, στη Νάξο, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου στην πόλη της Νάξου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου (ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο), συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του οικείου Ποιμενάρχου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν κληρικοί τόσο από τη Νάξο και την Πάρο, όσο και από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων της λειτουργικής συνάξεως, Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Προ του «Δι’ ευχών…», ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη, τους κληρικούς για την παρουσία τους στη Θεία Λειτουργία και τους ιεροψάλτες που τόσο όμορφα απέδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους, καθώς και τους ιερείς του Ναού και τους συνεργάτες τους για την όλη προετοιμασία και απηύθυνε ευχές προς όλους.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αντιφώνησε απευθύνοντας και εκείνος ευχαριστίες για την αγαπητική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Καλλινίκου, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των υπολοίπων Ιεραρχών, και απηύθυνε ευχές προς τον ευσεβή λαό.

Περισσότερες φωτογραφίες:



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: