e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Κοιμητήριο του Σισλί ΚΠόλεως

Την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023, εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο Παρεκκλήσι εντός των Κοιμητηρίων στο Σισλί της Πόλεως, ιερουργούντος του Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου, Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν.

Παρέστη η Εφοροεπιτροπή της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου, υπό τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Παπαλιάρη.

Τελέστηκε επίσης επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των φερόντων το όνομα των εορταζόντων Αποστόλων και ιδιαίτερα στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη Παύλου Στεφάνοβικ Σκυλίτση, δωρητή της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Με το πέρας της ακολουθίας, παρατέθηκε δεξίωση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: