e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Ετοιμάζοντας τους βασιλικούς του Σταυρού



Προετοιμάσαμε απόψε στον ναό της Φανερωμένης την αυριανή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Κατά την παράδοση, πολλοί ενορίτες κατέφθασαν από νωρίς, για να φέρουν από τα σπίτια τους τα κλαδιά ή τις γλάστρες με τους βασιλικούς, τους οποίους φρόντιζαν ιδιαίτερα για πολύ καιρό, ώστε να τούς προσφέρουν σήμερα στην εκκλησία.
Ο αρχαίος και διαρκής Επίτροπός μας κ. Τάσης Στραβοπόδης έκανε χρέη μεταφορέα βασιλικών από τα σπίτια, για όσους δεν μπορούσαν να έλθουν στον ναό, ενώ η σύζυγός του κ. Στέλλα, εφάρμοσε κι εφέτος την ευλογημένη της συνήθεια, να ευπρεπίσει δηλαδή τον δίσκο της Υψώσεως.
Μικρές (ή μεγάλες;) συνήθειες και στιγμές από το εορταστικό γίγνεσθαι της Ενορίας, οι οποίες πάντως φορτίζουν με ποιότητα την καθημερινότητά μας!
Αύριο με το καλό!!!

1 σχόλιο:

Daniel είπε...

Και του χρόνου με υγεία και χαρά.
Καλά να είναι οι αγαπητοί συγχωριανοί Τάσης και Στέλλα Στραβοπόδη και να αξιώνονται για πολλά-πολλά χρόνια να μεγαλώνουν βασιλικούς και να στολίζουν την εκκλησία του χωριού μας,
με τηνα γάπη μου σ εόλους,
δ.μ.τ.