e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ετοιμασίες για τη Γιορτή "τση Μισοσπορίτισσας", ενώ "εσημάναμε το Γιόμα" [φωτογραφίες + video]


"Μισοσπορίτισσα" ονομάζεται στα καθ' ημάς η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει -με σεμνή μεγαλοπρέπεια- ο Ναός της Φανερωμένης μας εν Βανάτω. Καθώς κάναμε τις αναγκαίες διακοσμητικές προετοιμασίες, το μεσημέρι "εσημάναμε το γιόμα", δηλαδή έγινε το πατροπαράδοτο καμπάνισμα, ως προανάκρουσμα της εορτής που άρχεται εντός ολίγου [δείτε σχετικό βίντεο]. 

Το απόγευμα θα τελείται το Μυστήριο της Εξομολόγησης, αργότερα θα γίνει ο Εσπερινός, αύριο δε, θα τελεσθεί πολυϊερατικό Συλλείτουργο, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα! Όσοι πιστοί, προσέλθετε!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια: