e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Έτοιμοι για να τιμήσουμε τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως της Κριμαίας


Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες και κυρίως στους ενορίτες μας ότι αύριο Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015, θα τιμήσουμε εκ μεταθέσεως την μνήμη του νεοφανούς Αγίου της Κριμαίας, Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, με Αρτοκλασία και το Κόλλυβό του. 

Η Εικόνα του, δωρεά του π. Γεωργίου Κωστή, βρίσκεται ήδη κεκοσμημένη άνθεσι στο κέντρο του Ναού της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, αναμένοντας το αυριανό Ιερατικό Συλλείτουργο, ώστε να προβληθεί ευχαριστιακά ενώπιόν μας η πνευματική αξία του Αγίου. 

Όπως έχουμε ήδη αναγγείλει, σε όλους θα διανεμηθεί ένα βιβλιαρίδιο για τον Άγιο Χειρουργό, από τις εκδόσεις Ποταμίτου. Το βιβλίο είναι παιδικό, αλλά ποιος είπε ότι και οι ενήλικες δεν είναι παιδιά; Με το καλό, λοιπόν, αύριο! 


ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ
Ήχος πλ. α΄. Τον συνάναρχον Λόγον.
Ιατρόν και ποιμένα, Λουκάν τιμήσωμεν, Συμφερουπόλεως ποίμνης, Αρχιερέα λαμπρόν, τον βαστάσαντα Χριστού τα θεία στίγματα, τας εξορίας, τα δεινά, εγκλεισμούς εν φυλακαίς, τας θλίψεις, και τα ονείδη, τον επ' εσχάτων φανέντα, εν τη Ρωσία νέον Άγιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: